divendres, 30 de gener del 2009

Dia escolar de la Pau i la no violència

Avui és el dia escolar de la Pau i la no violència.

Fa 61 anys que va morir Mohandas Karanchad Gandhi, conegut com Mahatma Gandhi.Conceptes com "resistència passiva i desobediència civil" van arribar a tot el món a través d'ell. Conceptes molt bonics, però sovint lluny de la realitat que vivim. En general, quan els nens arriben de l'escola dient que en "tal" li ha dit tonto, o li ha donat una empenta que l'ha fet caure, els pares tendim missatges que en el fons diuen que s'hi torni, que no es deixi trepitjar, o que ho denuncii, en el millor dels casos!

I és que som violents, encara que ens costa admetre-ho. Tots tenim aquest punt en que ja no podem dominar el nostre caràcter i explotem-i de quina manera!- Absolutament tots!! Fins i tot els educadors cometem errors en aquest sentit. Per això és tant difícil educar per la pau.
No sé si podem transmetre coherenment la idea que davan una puntada no es pot respondre amb una altre sinó tirant endavant, sense fer res. Oferint una resistència que no suposi força.

Es pot educar en aquest sentit???

Em sap greu, Mahatma Ghandi, però crec que no.

Podem educar en el diàleg com a primer recurs,la intel·ligència emocional, la igualtat...Però no podem demanar ni a un nen ni a un adult que es deixi pegar sense oposar resistènci o sense denunciar.

Salut!

dimecres, 28 de gener del 2009

Cómo empezó todo (avance de Redes):

L'univers és fascinant, immens, preciós, ... però sobretot és misterios. Guarda el secret de les respostes més profundes que la humanitat s'ha fet des de temps ancestrals.
Us proposo aquest video que sens dubta despertarà velles preguntes!!
Salut!!