dilluns, 25 de maig de 2015

valors

Avui és un dia especial. 

Els alumnes de cicles superior de moltes escoles de la comarca han estat treballant des del setembre en un espectacle musical que en poques hores serà damunt l'escenari.

Durant els darrers mesos han vist com es treballa per un projecte a llarg termini, com es triga mesos i mesos per assolir els objectius, com cal repetir fragments fins a l'avorriment per desencallar-los, com d'especial és unir les diferents veus en una de sola...

Vaja que participar en la cantania 2015 els ha obert un ventall d'experiències i de valors que segur els seran útils i ajudaran també a fer-los millors persones.

Si les famílies no hi som, no hi participem, no anem a veure el concert... quin valor li donem a tot aquest treball???

Per això em cou tant que l'assistència de les famílies a l'espectacle sigui tant baix. Tant que en un moment determinat es va plantejar la possible retirada de l'escola del projecte. Potser perque s'ha escaigut en un cap de setmana de tres dies, o potser per motius perfectament comprensibles, no ho vull pas saber.

Però em cou especialment el cas d'alguna família que, malgrat porta el seu fill al teatre a participar en l'espectacle, no pensen venir a veure'l. El motiu: l'entrada és molt cara.

És cert, tenen tota la raó. Jo també la trobo molt cara. I cal discutir-lo amb qui convingui.

Però, repeteixo, aquesta mainada fa vuit mesos que treballen en el projecte. 

Afortunadament avui seran a l'escenari.

Crec fermament que hi hem de ser per confirmar el valor que té com a projecte educatiu transversal. 

Les famílies hem de donar valor a la  participació dels nens en projectes culturals i col·lectius, a l'esforç, al treball en equip,..
i la marera de valorar-ho és posar-hi també la nostra il·lusió, donar-li la importància que té, i, per poc que poguem,  fer l'esforç de ser-hi i aplaudir-ho.

Jo ho penso fer. I segur que en gaudirem fins al darrer segon.
Me n'hi vaig