dijous, 5 de març del 2009

PERILL: La Piràmide s'inverteix.!!!!



L’actual crisi m’està espantant. Gent que m’és molt propera ja en pateix les conseqüències. S’han quedat sense feina, els han reduït la jornada laboral, ja han esgotat el subsidi d’atur….




Els diaris van plens d'estadístiques i percentatges d'augment d'aturats, empreses que tanquen, expedients de regulaciò. I darrera de cada nombre els drames de persones i famílies que veuen com les seves prespectives de futur s'esvaeixen. Ja sé que, com diu l'Antoni Bassas en el seu article al periódico, "no sabem el que tenim". Hi ha molts països on no existeix un sistema sanitari públic que atengui a les persones sense tenir en compte les seves rendes, ni tampoc existeix l'atur, que ens permeten un temps d'espectativa quan ens quedem sense feina. Però que passa quan s'acaba aquest perìode???
Els sistema està muntat per ser sostenible sota l’imatge de la piràmide. La base molt més ample, sosté tota la figura de manera estable. A la base hi ha els treballadors actius , que augmenten gradualment i paguen prou impostos per sostenir els que cobren un subsidi o la jubilació.

L’augment d’aturats i pre jubilats està canviant de manera vertiginosa la forma d’aquesta piràmide i fa perillar inevitablement la seva estabilitat. La base de la piràmide s’estreny i amenaça desplomar-se. Viçent Sanchis va advertir-ho a l'
avui .El govern es troba amb l’amenaça de cobrar menys i haver de pagar més subsidis que els que tenia pressupostats. Per tant haurà de treure calés d’altres partides

Què passarà quan tot plegat sigui insostenible??? Malhauradament temo que no trigarem gaire a saber-ho. A no ser que els governs siguin capaços de trobar solucions. Tot i que sembla que, llevat de gastar dinerals en reunions improductives i donar diners als bancs, no saben fer res més. Fa uns dies vaig rebre un correu on explicava que si el govern en lloc de donar aquest diners als bancs el repartís entre la població directament, tots veuríem augmentar el nostre poder adquisitiu. Això si que activaria els mercats. No trobeu???

Salut!!!

SENCILLO CÁLCULO... IMPRESIONANTE RESULTADO. *Reflexión y sencillo cálculo enviado a CNN por un espectador : *El plan de rescate a los bancos con dinero de los contribuyentes, que aún se discute en el congreso de USA, costará la indimensionable cifra de 700.000 millones de dólares, más los 500.000 millones que ya se le ha entregado a la banca, más los miles de millones que entregarán los gobiernos de Europa a los bancos en crisis en ese continente. Pero para tratar de dimensionar sólo en algo las cifras involucradas, el
televidente hace el siguiente cálculo: 'El planeta tiene 6.700 millones de habitantes; si se dividen 'sólo' los 700.000 millones de dólares entre los 6.700 millones de personas que habitan el planeta, equivale a entregarle 104 MILLONES DE DOLARES A CADA UNO'. 'Con eso no sólo se erradica de inmediato toda la pobreza del mundo, sino que automáticamente se convierte en MILLONARIOS a TODOS LOS HABITANTES de la Tierra'. Concluye diciendo : 'Parece que realmente hay un pequeño problema en la distribución de la riqueza'
_____ Haciendo un pequeño calculo lo vamos a poner mucho mas sencillo y mas cercano a los españoles. El estado español unta a los bancos con 30.000 millones de euros q salen de los bolsillos de los españoles. El Estado comprará 30.000 millones de deuda a la banca para evitar el colapso financiero.
España en estos momentos su población es de 46.063.511 habitantes, según datos del padrón municipal de 2008. HACEMOS EL CALCULO. 30.000.000.000 euritos / 46.063.511 habitantes = 652,18 millones de euros PARA CADA ESPAÑOL 652,18 millones de euros = 108.261 millones de pesetas por cada habitante en ESPAÑA
TENIENDO UNA MEDIA DE 4 PERSONA CADA FAMILIA= 2.500,72 MILLONES DE EUROS POR FAMILIA 415.119,52 MILLONES POR FAMILIA, MIRA CON ESO SI QUE PODRIAMOS PAGAR LA HIPOTECA. ESTA ES LA CRISIS. VALE YA DE TOMARNOS EL PELO TANTO EL GOBIERNO COMO LA OPOSICION SE ESTAN RIENDO DE NOSOTROS
Y NOSOTROS NO HACEMOS NADA? PASA ESTOS CALCULOS A TODOS LOS Q CONOZCAS POR LO MENOS Q NO NOS TOMEN EL PELO.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Cristina. Felicitats pel blog. Un post inquietant, i no menys cert;
però no puc dir el mateix de l'afegit que hi has enganxat:
700.000.000.000 / 6.700.000 = 104 $, no pas milions de dòlars.
30.000.000.000 / 46.063.511 = 652 €, NO PAS MILIONS.
No sé de quina font ho has tret, però sembla clar que és d'algú més interessat en barrejar la pobresa mundial amb les nostres hipoteques i fer-ne un farcell per arribar a la conclusió final, que és la que interessa.

Dit això, estic d'acord en que el món és mal repartit; però enllaçant amb el que dius de l'article d'en Bassas, crec que seguim estant en el grup dels que tenim gairebé tot el que necessitenm i molt més que no necessitem.

Repeteixo, felicitats pel bloc, i lamento que el meu primer comentari sigui per criticar, però la mentida és un dels nostres pitjors enemics.

Amb "carinyu", Xevi.

Cristina ha dit...

si, expreso el "mea culpa" per haver-ho penjat sense fer les comprovacions de rigor! gràcies per aclarir-ho!

Met ha dit...

El mot "crisi" en un principi significa canvi... que tant pot ser a millor o a pitjor... M'imagino que per la cultura judeocristianan a casa nostra hem interioritzat el significat negatiu.

Doncs sí, estem en crisi... econòmica, és clar, però crec que aquesta és el símpotoma i no la causa dels nostres mals.

L'economia reflecteix la nostra societat... cal un canvi de valors i de comportament per millorra l'economia. És l'hora de l'eficàcia, l'eficiència i de la bona praxi si volem tornar a gaudir d'una mínima confiança.

Malauradament no veig ni que el governants ni la població en la seva majoria sàpiqga el que està passant ni molt menys com resoldre-ho... Cal una catarsi col·lectiva, que no significa desordres si se sap fer bé... i aquí és on jo també m'espanto.

Els meus consells? Sentit comú i sentit comú.

Cristina ha dit...

Gràcies Met,però em sembla que a més del sentit comú caldrà que es prenguin desicions globals importants, a part de les que individualment poguem inventar. No pedaços com sembla que s'està fent!! La veritat és que jo peco d'esceptica quan als responsables de trobar sortides!!!